Hits: 936

#OikeaVaalipäivä 18.4.2021 -ulkoilu tuotti upean kansanäänestystuloksen

Helsingissä koettiin sunnuntaina 18.4.2021 hurja näytelmä, kun Suomen kansa alkaa kyllästyä koronarajoituksiin. Hallitus ei halua sallia kritiikkiä itseään kohtaan esimerkiksi mielenosoituksilla ja Suomen poliisi on komennettu tukahduttamaan kansan kritiikki kadulla.

Hyvän käsityksen Helsingin katujen täysin poikkeuksellisista oloista 18.4.2021 saa tästä Toni Välimäen 6 min Youtube-videosta:

Kansanäänestys

#OikeaVaalipäivä -ulkoilun tiimoilta oli sosiaalisessa mediassa kulkenut myös informaatiota kansanäänestyksestä. Lopulta 18.4.2021 kansalta kysyttiin peräti kahden eri äänestyksen voimin. Näyttävintä äänestystilaisuutta kuvailtiin KANSALLISVAALIT 2021 järjestäjien toimesta näin:

“Keväällä 2021 korona-ajan Suomessa vallitsee epävarma tilanne. Hallitus on ajamassa Suomea hyväksymään mittavan kalliin EU:n elvytyspaketin, joka on vastoin EU:n perussopimuksia ja ajaisi Suomen mahdollisesti toistuvien yhteisvastuiden kautta liittovaltioon.

Hallituspuolueet ovat kuitenkin mielipidetiedustelujen mukaan menettämässä kannatustaan ja kunnallisvaalit ovat jo ovella. Oikeusministeri päättää viime hetkellä siirtää vaaleja THL:n uusien epäluotettavien ja laajalti kritisoitujen tartuntaennusteiden verukkeella. Kaikki eduskuntapuolueet eivät hyväksy vaalien siirtoa ja kansan keskuudessa alkaa levitä epäilyksiä siirron mahdollisesta poliittisesta motiivista.

Kaksi nuorta miestä päättää lähteä alkuperäisenä kunnallisvaalipäivänä 18.04.2021 Tampereelta Helsinkiin siirrettävän vaalipisteensä kanssa selvittääkseen mitä mieltä kansa on kaikesta tästä. Äänestystilaisuus on menestys ja äänestäjiä riittää jonoksi asti.

Helsingin poliisikin kiinnostuu asiasta, mutta äänestys ei miellytä heidän johtoaan. Alkaa jännittävä kamppailu kansanvallan ja sananvapauden puolesta. Onnistuvatko nuoret viemään äänestyksen päätökseen? Nouseeko Suomen kansa?”

KANSALLISVAALIT 2021 -dokumenttielokuva (vahva katsomissuositus!) kuvaa hyvin, mikä Suomen kansalaisoikeuksien tila on vuonna 2021. Ennen videota vielä kansallisvaalit äänestyslippu:

KANSALLISVAALIT 2021 viralliset tulokset: Suomen kansan viesti hallinnolle on tyly:

#OikeaVaalipäivä -ulkoilussa liikkui myös toisenlainen kansanäänestyksen äänestyslippu, jota täytettynä kehotettiin ihmisten jakamaan somessa:

Tarkkaa äänestystulosta tästä #OikeaVaalipäivä -kansanäänestyksestä ei Helsingissä laskettu, vaan ihmisiä kehotettiin jakamaan täytetty äänestyslippunsa sosiaalisessa mediassa, jotta kansalaiskeskustelua näistä Suomelle tärkeistä teemoista voidaan herätellä.

Aktivismia myös muilla paikkakunnilla

Tampereella oli oma #OikeaVaalipäivä -ulkoilu ja siellä kansanäänestysliput luvattiin toimittaa eduskuntaan, jotta kansan tahto välittyy myös kansanedustajille:

Yksi tapa ilmaista kansan tahto oli järjestää #OikeaVaalipäivä -ulkoilu omalla paikkakunnallaan kunnan- tai kaupungintalolla ja lähettää kuva osallistujista Reformi-studiolle. Porissa toimittiin näin. Kiitos Porille aktiivisuudestanne!

Vappuna 30.4. ja 1.5. Helsingissä lisää aktivismia

Vappuaattona 30.4.2021 Helsinkiin saapuu turvetuottajien moottorimarssi ainakin Pohjanmaalta ja ehkä muualtakin Suomesta. Vapunpäivänä 1.5.2021 järjestetään Suurkulkue 3 klo 14. Katsotaan, jatkuuko kansanäänestys edellä esitellyistä teemoista myös Helsingin vappuhulinoissa 🙂