Hits: 1065

Suomen valtiovalta suojelee kurdien poliittista aktivismia

Maailmanpolitiikassa on nyt suurena keskustelunaiheena, suojeleeko Suomen valtio jopa terroristijärjestöksi luokitellun Kurdistanin työväenpuolueen PKK:n (Partiya Karkerên Kurdistan) poliittista aktivismia Suomessa. Tässä artikkelissa käydään läpi yksi oikeustapaus, joka selkeästi viittaa siihen, että Turkin presidentti  Recep Tayyip Erdoganin käsitys Suomen roolista PKK:n suojelijana pitää paikkansa.

Kurdien poliittiset aktivistit ovat jo vuodesta 2012 lähtien saaneet mellakoida Suomen pääkaupungin Helsingin kaduilla täysin Suomen poliisin ja valtiovallan heitä estämättä.

Kurdit ovat sulkeneet Helsingin vilkkaimpia katuja ruuhka-aikaan, tunkeutuneet Suomen eduskuntaan PKK-lippuineen huutamaan, kivittäneet Turkin suurlähetystön ikkunoita rikki, kivittäneet Suomen poliiseja ja hakanneet Suomen poliiseja. He huutavat mellakoissaan: “Erdogan on terroristi.”

Näistä kaikista kurdien poliittisten aktivistien toimista Helsingissä on todisteet Reformi-studion artikkelissa. Artikkelissa on myös Reformi-studion videolinkkejä kurdien mielenosoituksista Helsingissä (linkki alla):

Suomi on jo vuosia sallinut kurdeille poliittiseen terroriin viittaavan toiminnan

Reformi-studion toimittajan Panu Huuhtasen ongelmat kurdien kanssa alkoivat, kun Huuhtanen meni toimittajana seuraamaan näitä kurdien mellakoita ja kuvasi tapahtumia live-lähetyksissä Reformi-studion youtube-tilille. Näistäkin tallenteista on videoita yllä olevassa artikkelissa.

Reformi-studion artikkelissa on myös suomeksi poliisin esitutkintojen virallisia asiakirjoja, joista käy ilmi, että kurdit syyttävät Huuhtasta Erdoganin vakoojaksi, koska hän tuo julki kurdien laittomia toimia poliittisessa aktivismissaan Suomessa.

Lopulta kurdit suuttuivat Huuhtasen toimittajan työstä niin paljon, että hyökkäsivät väkivaltaisesti hänen päälleen Helsingin kaduilla kolme kertaa. Ensimmäinen oli lievä tönäisy ja toinen oli lyönti nyrkillä naamaan poliisien läsnäollessa. Kolmannella kerralla kaksi kurdia hakkasivat Huuhtasen pitkillä kepeillä ja yksi potki Huuhtasta hyvin voimakkaasti keskivartaloon. Huuhtasen käsi murtui kepin iskusta ja hän sai vammoja ympäri kehoaan.

Pahimman Huuhtasen pahoinpitelyn aikana vuonna 2019 hän oli ehdokkaana Suomen eduskuntavaalissa. Kurdien poliittisten aktivistien johtaja Said Moradi oli samoissa vaaleissa vasemmistoliiton ehdokkaana. Ilmeisesti kurdit pahoinpitelivät Huuhtasen siksi, että hän oli poliittisessa työssään kritisoinut kurdien mellakointia Helsingin kaduilla.

Suomen poliisi oli hyvin haluton tutkimaan Huuhtasen pahoinpitelyä poliittisena väkivaltana. Poliisilla varmasti oli hyvät tiedot väkivaltaisimmista kurdiaktivisteista jo vuosien mellakoinnin jälkeen. Näitä tietoja ei kuitenkaan poliisin tutkinnassa hyödynnetty, vaan Huuhtanen joutui oikeuteen huonon poliisityön ja syyttäjän toiminnan seurauksena heikolla jutulla.

Oikeudessa sitten kaikki vakavat väkivallanteot Huuhtasta kohtaan kaatuivat, vaikka syyttäjä piti väkivaltaa niin vakavana, että kurdeille haettiin ehdollista vankeutta. Vain Aso Viyan -niminen kurdi tuomittiin sakkoihin. Viyan oli se tekijöistä, jonka väkivalta Huuhtasta kohtaan oli lievintä. Kuitenkin teoista on kaksi videotallennetta ja ne tapahtuivat julkisella torilla kurdien mielenosoituksen aikaan. Toinen videoista oli torin virallisesta valvontakamerasta.

Huuhtanen kokee, että koko Suomen valtiovalta on sallinut jo vuosia kurdien poliittisten aktivistien hyvin radikaalin toiminnan Suomessa puuttumatta siihen oikeastaan ollenkaan. Jopa suomalaisen kansanedustajaehdokkaan vakavaa pahoinpitelyä ei haluttu selvittää kunnolla ja viedä nopeasti asiaa oikeuteen. Suomen valtiovallalta kesti kolme vuotta saada epäillyt tekijät oikeuteen ja sielläkin vain yksi lievempään väkivaltaan syyllistynyt tekijä tuomittiin sakkoihin. Muut tekijät vapautettiin, koska Suomen poliisi ei ollut kunnolla varmistanut tekijöiden henkilöllisyyttä. Tämä siitä huolimatta, tekijät varsin todennäköisesti olivat poliisin rekistereissä jo aiemmista kurdien mellakoista.

Huuhtasen omat kokemukset tukevat Turkin pääministerin näkemystä, että Suomen valtiovalta suojelee kurdien radikaaleintakin väkivaltaista aktivismia. Jopa PKK:n lippuja sallitaan Helsingissä kurdien mielenosoituksissa ja kurdit saavat hakata kepeillä suomalaisen kansanedustajaehdokkaan, joka kritisoi kurdien mellakoita Suomessa. Todellakin Suomi suojelee kurdien PKK:ta jopa oikeudessa heidän väkivaltarikoksistaan suomalaisia kohtaan.

Video tapahtumista alla:

Tuomio asiassa alla:

Press Release in English:

Mob Offenders Go Free.

On 20 May 2022, in case number R20/9879 the Helsinki District Court failed to convict four violent
offenders on major assault and battery charges. These offenders attacked a Finnish political candidate.

During the attack, the candidate was hit with a pole bearing the Kurdish separatist flag. The candidate’s
arm was broken in the violence. Others were simultaenously attacked, despite pleas for ”no violence.”
During the attack, the attackers, chanted ”Erdogan Terrorists, Erdogan Terrorists” as their motivation to
attack the Finnish political candidate.

The prosecutor who championed the charges against the attackers, had no comment at the conclusion of
the hearing.

One of the four offenders Aso Viyan was convicted on minor charges and required to pay a small fine to
two of the victims in the attack. The other attackers were released, despite their admission to police and
their appearance in video depicting their direct participation in the attack on the candidate.

The major reason given by the court, despite what appears to be incompetence, obvious political bias and
Orwellian double speak was that the police ”could not identify the attackers” who appear on video,
admitted to police to the attack, and were identified in court by victim political candidate.

Since 2012, and on several prior occassions, certain Kurdish political activists, have been allowed by
President Niinistö, and others in the Finnish regime, to engage in violent attacks on Finns and their
property. Again, the motivation for these attacks is demonstrated by their repeated chanting of ”Erogan
Terrorist.”

On other occassions, PKK (Partiya Karkerhen Kurdistan, Kurdistan Workers Party) activists
have engaged violently with Finnish Police officers absent any judicial intervention by Finnish Courts. On
other occassions, such activists have shut down busy Helsinki streets during rush hours, and have stormed
into the Finnish Parliament House bearing PKK flags and chanting derogatory slogans.

The political activits have targeted this political candidate because he opposed support for the PKK due to
its unrestrained attacks on innocent civilians, and certain members of its political machine in Finland
being repeatedly involved – and unrestrained by Finnish authorities – in the illegal importation of drugs to
fund their illegal importation of weapons to Turkey in furtherance of their cause.