Hits: 1002

Presidentti Niinistö ja ulkoministeri Haavisto nimetty todistajiksi PKK-kurdeja koskevaan oikeudenkäyntiin Suomessa

Suomen turvallisuuspoliittinen asema riippuu tällä hetkellä paljolti Turkista. Turkki estää Ruotsin ja Suomen Nato-hakemuksen käsittelyn, kunnes Suomen valtiovalta osoittaa suhtautuvansa vakavasti kurdien PKK-järjestöön. Nyt Suomen valtionjohdolla on mahdollisuus näyttää, että ainakaan enää Suomi ei aio antaa sekä USA:n että EU:n  terroristijärjestöksi luokitteleman PKK:n toteuttaa ekstremistisiä iskujaan Suomessa. Iskut ovat jo toistakymmentä vuotta kohdistuneet Suomessa sekä infrastruktuuriin, kansalaisiin että Turkin suurlähetystöä vastaan. Suomen valtiovalta ei ole tehnyt mitään PKK:n toiminnan lopettamiseksi, pikemminkin päinvastoin suojelleet PKK:n toimintaa.

Suomessa on viimein herätty siihen tosiasiaan, että kurdien PKK-järjestön on annettu toteuttaa poliittista aktivismiaan Suomessa täysin vapaasti. Nyt on myös tuomioistuinlaitoksella mahdollista osoittaa, että Suomessa ei enää hyväksytä minkäänlaista terrorismia.

Helsingin hovioikeuteen on jätetty jatkokäsittelylupahakemus asiassa, jossa PKK:ta kannattavat kurdit vuoden 2019 eduskuntavaalin alla pahoinpitelivät eduskuntavaaliehdokas Panu Huuhtasen ja kolme hänen vaalityöhönsä osallistunutta kannattajaa. Pahoinpitely oli vakava, sillä Huuhtasen käsi murtui väkivallan seurauksena. Väkivaltaan osallistui lukuisia PKK:ta kannattavia kurdeja ja pahoinpitelyssä käytettiin astaloina PKK:n johtajaa Öcalania esittävien lippujen lippukeppejä. Öcalan istuu elinkautista vankeusrangaistusta terrorismista Turkissa. 

Tarkempia tietoja PKK:ta kannattavien kurdien toistakymmentä vuotta jatkuneesta ekstremismistä Suomessa löytyy linkin artikkelista ‘Suomi on jo vuosia sallinut kurdeille poliittiseen terroriin viittaavan toiminnan’:

Helsingin käräjäoikeus vapautti keväällä 2022 kolme neljästä syytetystä PKK:ta kannattavista kurdeista. Artikkeli asiasta ja tuomio löytyy linkinn artikkelista:

Suomen valtiovalta suojelee kurdien poliittista aktivismia – Reformi-studio (reformistudio.fi)

Tuomiosta on valitettu Helsingin hovioikeuteen. Jatkokäsittelylupahakemus kokonaisuudessaan alla: